Inloggning

För att logga in på egreement.com behöver du en e-legitimation (BankID, Mobilt BankID). Läs mer om hur du skaffar en e-legimation under ”Elektronisk signering” i vår FAQ. Din e-legitimation använder du både som privat- och företagsanvändare. Efter att du har skaffat en e-legitimation väljer du din typ av e-legitimation i inloggningsrutan ovan och klickar på Nästa steg.

Problem med att logga in?

En trolig orsak är att din e-legitimation inte är korrekt installerad. Testa din e-legitimation via följande länk för att försäkra dig om att din e-legitimation fungerar korrekt: Testa BankID.

Läs mer på BankIDs webbsajt om hur du löser eventuella problem. Testa även att använda en annan webbläsare om du har fortsatt problem. Om det fortfarande inte fungerar, kontakta oss på support@egreement.com.

Return to Top