Information om GDPR

2018-01-18

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Vi har under en längre tid arbetat med att säkerställa att vi kommer stödja den nya dataskyddsförordningen samt hjälpa er som kund att uppfylla GDPR inom ramen för tjänsten genom att anpassa den utifrån era behov.

Klicka här för att ladda ned artikeln som PDF.

Vad är GDPR?

Från och med den 25 maj 2018 ersätter en ny dataskyddsförordning (GDPR) den gamla personuppgiftslagen (PUL). Syftet med GDPR är att stärka rättigheter vad det gäller den enskilde individens personliga integritet. Den enskilde individen ska kunna få insyn i hur informationen används och även begära att företag raderar, överför eller lämnar ut information. För ett företag reglerar förordningen all form av behandling såsom insamling, överföring samt användning av personuppgifter tillhörande medborgare inom EU. Företag utanför EU som hanterar personuppgifter om EU-medborgare omfattas även av lagstiftningen.

Egreement och GDPR

Egreement kommer uppfylla kraven i GDPR när förordningen träder i kraft den 25:e maj 2018. Vi kommer även att hjälpa er som kund att uppfylla GDPR inom ramen för tjänsten. Som kund hos Egreement kan ni anpassa tjänsten utifrån era behov. Nedan hittar ni en övergripande beskrivning av hur Egreements tjänst kommer stödja GDPR samt hur Egreement kommer behandla personuppgifter för våra kunders räkning.

Egreement hjälper er som kund att följa GDPR

Egreements tjänst är uppbyggd utifrån principerna om ”Privacy by design” och ”Privacy by default” (inbyggt dataskydd och dataskydd som standard) enligt GDPR. Detta innebär bl.a. att Egreements tjänst:

– Säkerställer att ni som kund kan följa de grundläggande principerna enligt GDPR. Detta innefattar bl.a. att ni inom tjänsten kan uppfylla krav på uppgiftsminimering, lagringsminimering och ändamålsbegränsning. Ni bestämmer själv vilka personuppgifter som ska registreras om vem som har ingått avtal. Dessutom kan ni bestämma i förväg när avtalet ska raderas eller välja att radera det manuellt efter en viss tid.

– Säkerställer åtkomstkontroll – d.v.s. att ni som kund kan styra vilka personer som ska ha åtkomst till vilka uppgifter. Ni kan själv skapa och ta bort användare och väljer dessutom vilka som ska få åtkomst till avtalen och när avtalen ska delas med flera personer.

– Säkerställer att ni som kund kan tillgodose den registrerades rättigheter, t.ex. rätt till rättelse, radering, begränsning och gallring av uppgifter i enlighet med de krav som GDPR ställer. Detta kan ni själv hantera inom ramen för tjänsten genom att rätta, ta bort och begränsa sina personuppgifter. Ni kan själv söka på personuppgifter och på så sätt ta reda på vilka personuppgifter som behandlas. Egreements tjänst stödjer även rätten till dataportabilitet.

– Säkerställer att ni som kund kan söka efter personuppgifter för att därefter kunna skapa ett registerutdrag.

– Säkerställer att ni som kund kan uppfylla er informationsskyldighet enligt GDPR, t.ex. genom att ni kan ladda upp en integritetspolicy i tjänsten som beskriver hur ni behandlar användarens personuppgifter.

– Säkerställer att ni som kund har möjlighet att uppfylla er anmälningsskyldighet vid en eventuell personuppgiftsincident. Egreement har processer för att vid en personuppgiftsincident, utan oskäligt dröjsmål underrätta er som personuppgiftsansvarig om incidenten från dess att Egreement får kännedom om att den har inträffat.

Säkerhetsnivå

Egreement säkerställer att systemet har en säkerhetsnivå som är lämplig i förhållande till risken i enlighet med de krav som GDPR kräver. Detta innebär bland annat:

– Pseudonymisering av personuppgifter.

– Förmågan att fortlöpande säkerställa konfidentialitet, integritet, tillgänglighet och motståndskraft hos behandlingssystemen och tjänsterna.

– Förmågan att återställa tillgängligheten och tillgången till personuppgifter i rimlig tid vid en fysisk eller teknisk incident.

– Ett förfarande för att regelbundet testa, undersöka och utvärdera effektiviteten hos de tekniska och organisatoriska åtgärder som ska säkerställa behandlingens säkerhet.

Egreement som personuppgiftsbiträde

Egreement behandlar endast personuppgifter för våra kunders (den personuppgiftsansvariges) räkning. Det innebär att Egreement är personuppgiftsbiträde för de personuppgifter som behandlas inom tjänsten. För att uppfylla kraven i GDPR har Egreement därför tagit fram ett personuppgiftsbiträdesavtal med standardinstruktioner som kan ingås mellan Egreement och er som kund.

Andra åtgärder kopplat till er som kund

Egreement kommer att föra ett register över alla kategorier av behandlingar som utförts för våra kunders räkning. Egreement kommer även att vidta lämpliga organisatoriska åtgärder för att säkerställa att en hög och lämplig organisatorisk säkerhet upprätthålls. All personal och i förekommande fall konsulter har undertecknat sekretessavtal och fått information om hur inloggningsuppgifter ska förvaras på ett säkert sätt för att säkerställa att ingen obehörig ges åtkomst till personuppgifter.

Egreement lagrar endast personuppgifter inom EU/EES. Vid anlitande av underleverantörer säkerställer Egreement att korrekta underbiträdesavtal ingås samt att underleverantörerna följer de instruktioner som ni som kund har vad gäller behandling av personuppgifter. Våra kunder ges även den insyn som krävs för att säkerställa att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt.

Även i övrigt kommer Egreement att bistå er som kund för att – i enlighet med vad som krävs av Egreement såsom personuppgiftsbiträde enligt GDPR - säkerställa att ni kan uppfylla de relevanta krav som ni har på er, t.ex. bistå vid risk- och sårbarhetsanalys.

Egreement kommer att anta en intern personuppgiftpolicy som reglerar hur personuppgifter får hanteras samt ge sina anställda nödvändig utbildning och kunskap.

Return to Top